A Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium végzős diákjainak szalagtűző ünnepségére a városi művelődési ház zsúfolásig megtelt nézőtere előtt került sor október 17-én. A tanárok, diákok, szülők, érdeklődők mellett számos meghívott vendég is helyet foglalt a közönség soraiban.

Szabó Árpád igazgató megnyitó szavai után Vaszkó Veronika és File-Kovács Erika osztályfőnökök vezették fel a színpadra a 47 végzős gimnazistát, s tűzték ruhájukra a remény zöld szalagját.

 Az ünnepelteket köszöntötte Faragó László- Gyöngyös város korábbi polgármestere, Bozsik Béla – a Magyar Köztársaság Beregszászi konzulátusának konzulja, Lengyel László - a beregszászi járási közoktatási, ifjúsági és sportfőosztály vezetője, Zubánics László - az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, az Ungvári Nemzeti Egyetem Magyar Kara dékán helyettese, valamint Domonyi Erik református lelkész.

A köszöntők után a végzősök színvonalas zenés-irodalmi műsor keretében a mottóikat tartalmazó szalagokkal gyarapították a gimnázium stafétáját, melyet a hagyomány szerint a hatodikos gimnazisták vettek át. A tanári kar kórusa az "Őrizd az álmod" című dallal lepte meg a végzősöket, akik egy-egy szál virág kíséretében mondtak köszönetet a tantestület minden tagjának sokévi munkájukért.

learn more here Az est leglátványosabb része és egyben a szalagavató ünnepség műsorának befejezése az volt, amikor a végzős diákok a gimnázium hagyományaihoz híven palotást és keringőt adtak elő.

Szalagavató ünnepség a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban