Október 24.-én Budapestről színészpalánták látogattak el gimnáziumunkba vezetőjük, Gyevi-Bíró Eszter, dráma- és mozgástanár, színházi rendező társaságában.

Látogatásuk célja egy osztálytermi előadás bemutatása volt, ami a csoporton belüli szándékos piszkálódásról szólt a tanulók között valamint, az hogy megismertessék velünk azokat a helyzeteket, amelyekbe a mai fiatalok könnyen beleeshetnek. Az előadáson gimnáziumunk 6-A osztálya vehetett részt.

Már a vendégek bemutatkozásánál rájöttünk, hogy nem mindennapi előadásban lesz részünk. Egyből egy közös játékkal kezdtünk, amelyben mindenki megoszthatta iskolai élményeit a többiekkel. Sikerült hamar összebarátkoznunk és a hangulat is egyre jobban oldódott.

Az egész előadás egy keretbe volt foglalva, ami egy megtörtént eseményen alapult. Egy hattagú baráti közösségről szólt, akik közül az egyik lány meggondolatlan dolgot követett el. Tettének híre hamar elterjedt, és ezért társai megvetették, kizárták csapatukból és elvesztette barátait. Az eset a közösség többi tagja között is vitát keltett.

A történetet a mai fiatalok viselkedési- és beszédstílusában mutatták be. A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház egyik színészének, Ivaskovics Viktornak a segítségével négy blokkban adták elő a színdarabot. Minden jelenet után először együtt, majd pedig kis csoportokba rendeződve, megbeszéltük a látottakat, levontuk a tanulságokat, illetve megosztottuk egymással véleményeinket.

Vendégeinkkel beszéltünk a közösségről, a klikkekről, ezek előnyeiről és hátrányairól, majd pedig osztályunk életéről http://the-ava.com/map.

A színdarab mindannyiunk számára elgondolkodtató és tanulságos volt, valamint mindannyiunk tetszését elnyerte learn more here.

just click for source Elek Krisztina
VI.A osztály

Megosztás

Színházi-osztálytermi előadás