Április 24-én gimnazistáink immár harmadik alkalommal vettek részt az Ófehértói Olimpiatörténeti vetélkedőn.  http://saintaugustineacademy.com/map

Csapatunk a délelőtti órákban érkezett meg Ófehértóra. A versenyt megelőzően egy érdekes kiállítást tekinthettünk meg, amely képekben illusztrálta az olimpia történetének legnagyobb eseményeit. A háromfordulós vetélkedő minden csapattag számára nagy fejtörést okozott. Diákjaink korosztályokra osztva mérték össze tudásukat más iskolák tanulóival. A legkisebb korcsoportban Radvánszky Ágoston és Náskó Milán képviselt bennünket. A középső korcsoport tagjai Lehner Márk és Szűcs Gellért Péter voltak, a legnagyobb korcsoport képviselői pedig Máté Bianka és Menyhárt Gergely volt. A csapatmunka meghozta eredményét, ugyanis dobogós, harmadik helyen végeztünk a csapatok között. Ezenkívül a korcsoport szerinti beosztásban a legkisebbek szintén harmadikak lettek, a középső korcsoportosaink pedig második helyen végeztek. Minden csapattag az érmeken kívül még jutalomban is részesült click here.

A versenyt követően finom ebéd várt bennünket. Később megismerkedtünk a zsűri egyik tagjával, Dömölky Lídiával, aki 1964-ben Tokióban, az Ágoston Judit - Dömölky Lídia - Juhász Katalin - Marosi Paula - Rejtő Ildikó összeállítású tőrcsapat tagjaként olimpiai bajnoki címet szerzett. Meghallgattuk élménybeszámolóját az olimpián elért sikereiről, majd kérdéseket tettünk fel neki http://starmark.co.th/map.

A nap végén a sikeres szereplésünknek, a jó társaságnak, valamint a szíves vendéglátásnak köszönhetően mindannyian elégedetten indultunk hazafelé source.

  click to see more

Vass Zsuzsanna here

 

 

Megosztás

Olimpiatörténeti vetélkedő