Február 18-án a gimnázium 4-6 osztályaiból útnak indultak a diákok egy miskolci DVTK Jegesmedvék – Ferencváros meccsre, az MJSZ és a Jegesmedvék jóvoltából.

Miután odaértünk a mérkőzés helyszínére. Egy félórás bemelegítés után, amit mi is láthattunk elkezdődött a játék. A Ferencváros ezúttal nem tudta megfogni a bajnokot, amely sima mérkőzésen szerezte meg első győzelmét.

A mérkőzést az előző kettőhöz képest nagyobb lendülettel kezdték a Jegesmedvék, láthatóan módosított taktikával léptek jégre. Ennek köszönhetően az első percekben főleg a vendégharmadban folyt a játék. Az 5. percben egy lövés Sevelárról a kapuvasra, majd onnan oldalra pattant. A mérkőzés első emberelőnye a Miskolcé volt, amit ki is használtak a 10. percben: egy kipattanót Hajóst húzott be fonákkal (1-0). A Fradit megzavarta a gól, egy perc múlva elcserélték magukat, így jöhetett a következő hazai fór, ezúttal eredmény nélkül. A Macik egyértelműen uralták a meccset és a 14. percben növelték is az előnyüket: Magosi másodjára talált be a kapuba (2-0). A 15. percben újabb emberelőnyös gólt lőttek a hazaiak: szépen kipasszolták a Fradi védelmét, és végül Pavuknak már csak az üresen maradt kapuba kellett találnia (3-0). A 17. percben Tendler léphetett ki, egy védő azonban a nyakán volt, így nem tudta belőni a szólóját. A 18. percben 40 másodpercre kettős fórba került a Ferencváros, ám sem ezt, sem a szimplát nem tudták gólra váltani, és ezzel véget is ért a harmad.

A második harmadban a játék képe nem változott. A Jegesmedvék támadtak többet, ám a Fradi kontráiban immár volt gólveszély, Adorjánnak többször is résen kellett lennie. A 8. percben Sumi már elhúzta a korongot a miskolci kapus mellett, de az üres kapu mellé lőtt. A zöld-fehérek nem tudták felvenni a miskolciak fordulatszámát, így szinte folyamatos védekezésre kényszerültek. A 11. percben érett újabb góllá a nyomás: a támadó harmadba érkező Leppanen jó ütemben kapta a korongot, és kilőtte a bal sarkot (4-0). A 12. percben kicsi a rakás alakult ki a vendégkapu előtt, és a játékvezetők inkább a videózás mellett döntöttek, de végül nem láttak gólt. A hátralévő idő némi egyhangúsággal telt, a Jegesmedvék szinte beköltöztek a Fradi harmadába, és folyamatosan tesztelték Sevelát, de újabb gólt már nem tudtak elérni.

A harmadik játékrész eleje nem sok izgalmat tartogatott. A hazai csapat ment előre, a Fradi nem tudott újítani, így leginkább Sevelának volt munkája. Ekkor tulajdonképpen már csak egy kérdés maradt nyitott a mérkőzésen: elrontják a vendégek Adorján shutoutját? A 14. percben Greg Lindqvist kapust cserélt, ez arra vallott, hogy ezt a találkozót elengedték, és Sevelát már a hétfői meccsre figyelemmel pihentette. A 18. percben 33 másodpercen belül két szólógólt is lőttek a Jegesmedvék Galanisz és Sakaris révén (6-0). Az utolsó gól után Rafaj és Johnston próbálta ki, milyen lehet Mike Tysonnak lenni, ezért mindketten mehettek zuhanyozni. Az imént feltett kérdésre pedig a végső dudaszó adta meg a választ: Adorján kapott gól nélkül hozta le a meccset.

Az egyik csapat négy győzelméig tartó sorozatban a Ferencváros 2-1-ra vezet, folytatás hétfőn este, televíziós közvetítéssel.

 A Jegesmedvék kitettek magukért, az eredmény 6-0 lett. Ez után vacsorázni mentünk, az izgalmak után a vacsora az utolsó morzsáig elfogyott. A szállást a gimnázium testvériskolája, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Xavéri Szent Ferenc Kollégiuma biztosította számunkra. A szobafoglalás után az alvás következett volna…

Másnap a reggeli után elindultunk a Diósgyőri Várba. Másfél órás idegenvezetést kaptunk, ahol mindent megtudtunk Diósgyőr váráról. A vár Nagy Lajos idején épült ki. Nagy Lajos volt Magyarország utolsó lovagkirálya, példaképe Szent László volt országunk első lovagkirálya, ezt számos ábrázolás mutatja. A lovagteremben kiállított eredeti páncélzatok kápráztattak el minket. A vár kápolnáját 2013-ben szentelték fel, s itt őrzik Szent Hedvig csontereklyéit.  Az asszonyi szárny megtekintése ismételten hatalmas élményt nyújtott nekünk, a hálószoba, a fürdő, a társalkodó szoba mind a középkori kultúrát vetítette elénk.  Végül pedig élményekkel feltöltve indultunk haza.

Köszönjük szépen azoknak, akik lehetővé tették, hogy megnézzünk egy jégkorongmeccset. Hatalmas élmény volt számunkra

 

https://goo.gl/photos/MmcJsQEssLfkZgXE9 Megosztás

Ha szombat, akkor hoki meccs…