Január 23-án a magyar kultúra hetének első napját a magyar hokinak szenteltük. Meglátogatott minket a Magyar Jégkorongszövetség küldöttsége az ötletgazda Surányi Dániel Kende és a DÖK meghívására. A delegációban volt Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára, Szuper Levente válogatott kapus, Egri Gergely sportigazgató, 3 miskolci DVTK Jegesmedve-játékos: Lehoczki László Bence, Péderi Márk, Ráduly Norbert, valamint Fodor Anett kommunikációs asszisztens és Szilágyi Attila korábbi elnökségi tag.

Először a klubteremben Egri Gergelytől és Kovács Zoltántól hallhattunk egy kicsit a sportágról, láthattuk a felszerelés minden egyes darabját, egy nagyon picit még a sport férfias keménységébe is belekóstolhattunk egy "bodicsek" erejéig. Szuper Levente 98 szoros válogatott mesélt itt életéről, karrierjéről, mely egészen az NHL-ig ért, ahol sajnos nem léphetett jégre, de 10 meccsen volt cserekapus a Calgary Flames csapatában.

A sportág bemutatása után a vendégek átadták a Decathlon sportbolt ajándékait: kosár- és focilabdákat.

Ezután a jégpálya felé vettük az irányt, ahová a gimnázium igazgatója és tanárai is elkísérték a diákokat, sőt a sportdelegáció ideutazását megszervező beregszászi magyar konzulátus képviseletében Szalipszki Endre főkonzul úr és Nagy Petronella konzul asszony is ellátogatott hozzánk! A vállalkozó szellemű diákok először korcsolyázhattak, Kovács Zoltán egy rövid edzést is levezetett, majd korongot is pofozgathattak, a három U18-as (18 év alattiak játszhatnak itt kizárólag) válogatott kerettag pedig játékos-, illetve kapusbemutatót tartott. A jégpályán továbbá átadták az iskolánknak az MJSZ és a DVTK adományait: profi, a legjobb minőségű jégkorong-felszereléseket, mezeket, és minden gyerek kapott egy korongot emlékbe, amit sokan a volt Divizió1/A-s világbajnok válogatott kapussal, Szuper Levivel alá is írattak.

Mindannyiunknak maradandó élmény volt ez a nap! Köszönet érte az MJSZ-nek, a DVTK-nak, a Decathlonnak, Magyarország Beregszászi Konzulátusának és minden szervezőnek!

 

https://goo.gl/photos/MmcJsQEssLfkZgXE9

Jégkorongozók a gimnáziumban