2016. december 9-én Kecskemétről, Csíkszeredáról, Kassáról és Szabadkáról érkezett betlehemes hagyományőrzők mutatták be a karácsonyhoz kötődő népszokásokat a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban. A találkozó célja, hogy minél több helyen újraéledjen a betlehemezés régi magyar népszokása.

Vendégeinket Szabó Árpád igazgató úr köszöntötte és röviden bemutatta gimnáziumunkat, az itt folyó oktató-nevelő munkát. Ezt követte a jelenlegi hatalmon lévő diákönkormányzatunk előadása, majd tanáraink — Jánosi Terézia, Túri László és Bereczky Lóránt — egy rendhagyó tanóra keretein belül bemutatták Kárpátalja múltját s jelenét.

A nap fénypontja a kézműves foglalkozás volt, mely során hangulatos karácsonyi dallamok, meleg tea és fornetti mellett mindenki elkészíthette saját karácsonyfadíszét, valamint együtt öltöztethettük fel tanintézményünk idei karácsonyfáját ezzel is érzékeltetve az összetartozásunkat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeretnénk megköszönni támogatóinknak, akik segítségével megvalósulhatott eme program.

 

Betlehemes hagyományőrzők mutatták be a karácsonyhoz kötődő népszokásokat a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban.