Iskolánkba látogatott Hídvégi-Üstös Pál, a Tisza Nagykövete, túlélési- és navigációs specialista, extrém sportoló és túravezető, valamint Takár Károly (Katyó), Kárpátalja ultra sportolója.

                                   

 A látogatás célja egy interaktív környezetvédelmi élménybeszámoló volt, ezzel is hozzájárulva a Tiszai összefogás megteremtéséhez, hogy mindannyian egy tisztább, virágzóbb Tiszavölgyben élhessünk. Vendégeink felhívták a figyelmünket, hogy környezetünk védelme ugyanolyan fontos, mint a kultúrán megőrzése, hiszen mi is sokat tehetünk azért, hogy otthonosabb, élhetőbb környezetben élhessünk.

Tanulóink rövidfilmeket láttak az Afrikai Expedícióról és az Együtt az Élő Tiszáért! elnevezésű Tiszai úszásról és 2000 km-es futásról, melyben vendégünk végig úszta és futotta a Tisza Magyarországi szakaszát. Ezután bemutatták, mit rejt egy világutazó bőröndje. Egy tanulónk magára ölthette a legismertebb kenyai törzs, a Maszályok ruházatát és fegyverzetét, majd egy másik diákkal együtt kipróbálhatták a tradicionális velocipédet, amellyel egyáltalán nem könnyű közlekedni. Végül jelképesen elültettünk egy kirgiz származású diófacsemetét, amelyet Hídvégi-Üstös Pál és csapata hozott Kirgizisztánból, innen ered az egész világon termő, nemesített diók őse. 

 

Világutazók iskolánkban