Október 14-én megrendezésre került a 7. évfolyam szalagavatója. Valóban az év fénypontja ez az esemény, amire minden érettségiző diák heteken keresztül nagy lelkesedéssel készül. A végzős évfolyam minden évben a figyelem középpontjában áll. Ez nem meglepő, hiszen sorsfordító változások elébe néznek: hamarosan kisétálnak a gimnázium kapuján az ismeretlenbe, a végtelen lehetőségek útjaira. Egy kicsit mindenki másképpen néz rájuk: az iskolatársak, a tanárok, a szülők. És másképpen látják magukat a diákok is, hiszen ők érzik a legjobban: előttük karnyújtásnyi közelségbe került az érettségi, a sokéves munka megmérettetése és a jövőbe táruló kapuk kulcsa.

Ez alkalommal is a szokásos módon, az osztályok felsorakozásával és Szabó Árpád igazgató úr beszédével kezdődött meg az ünnepély. Ezt követően a szalagtűzés ünnepélyes pillanatai következtek. Nedbál Klára, Kázmér-Bálint Zsuzsa és Jordán Viktória osztályfőnökök méltóságteljesen feltűzték a büszke diákok mellére a reményt jelképező zöld szalagot (miközben a náluk is büszkébb szülők egymáson átkönyökölve próbálták meg lencsevégre kapni egyetlen kis magzatjukat, ami érhető is J), majd köszöntő beszédükben arra emlékeztették diákjaikat, hogy a cselekvés felelősségét most már teljes mértékben nekik kell vállalni. Tudás, becsületesség, küzdeni akarás – ez legyen életük zsinórmértéke.

A vendégek köszöntő szavait követően kihirdetésre került az év tanára és az év diákja megtisztelő cím, melyet az elmúlt tanév eredményei alapján Riskó Márta, magyar szakos tanárnő és Nagy Vivien, 7. A osztályos gimnazista vehetett át.

A tanári kar dallal köszöntötte a diákokat, a fiatalok pedig színvonalas zenés-irodalmi műsorral készültek, mely a becsület, a hit, a szeretet, az iskola, és az otthon fogalmai köré szerveződött.

A hagyományokhoz híven szalagavató ünnepségünk az idén is a végzősök táncával ért véget.

Az ünnepségen készült fotókat az alábbi linken lehet megtekinteni.

 

https://goo.gl/photos/UkhyBKew2M1etq4z9 Megosztás

Szalagtűző ünnepség a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban