Az idén Miskolcon került megrendezésre az Apáczai Csere János Magyar nyelv, irodalom és kultúra Nemzetközi tantárgyverseny, amelyet az 5−12. osztályos tanulóknak a romániai tanügy minisztérium Kisebbségi Oktatásért felelős Államtitkársága és Osztálya, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara és a Lévay József Református Gimnázium szervezett.  Gimnáziumunkat 7 diák és egy tanár képviselte. Mivel a verseny tematikája a tanulók irodalmi műveltségének gazdagítását szorgalmazta, ezért nem kapcsolódott szorosan a tantervi követelményrendszerhez. Az 5-10. osztályos tanulók Gárdonyi Géza művei ismeretéből adhattak számot.

     A verseny két fordulóban zajlott: írásbeli dolgozat és vers-vagy prózamondás. A szóbeli fordulóra pénteken került sor az írásbelire pedig szombaton.

      A versenyek mellett a szervezők csodálatos programokról is gondoskodtak.  Megérkezés után a megnyitó előtt megtekintettük a Miskolci Egyetemet, majd este a Lévay drámacsoportjának előadását. Szombaton délután Lillafüredre kirándultunk, majd a Diósgyőri várba. Vasárnap délelőtt Miskolc belvárosában sétálhattunk.

     Minden versenyző izgalommal várta a vasárnapi eredményhirdetést. A gimnázium diákjai is jól szerepeltek. Díjaink:

     A szóbeli versenyen az 5. osztályosok között Bocskor Attila II. helyezést, Rajkó Anna különdíjat kapott. A 7. osztályban Halász Emília I. helyezést ér el. A nyolcadik évfolyamon iskolánk két tanulója is a helyezettek között volt: Vaskeba László II., Szász Bence III. helyezett. Barna Alekszandra írásbeli dolgozata különdíjban részesült.

 

 

 

 

 

 

Megosztás

Apáczai Csere János Magyar nyelv, irodalom és kultúra Nemzetközi tantárgyverseny