2016. április 29-én rangos eseménynek adott otthont a Nagyberegi Középiskola. Ezen a napon rendezték meg a Széchenyi emlékév keretein belül a Széchenyi István komplex tanulmányi verseny döntőjét. 

   Gimnáziumunk diákjai is részt vettek a döntőn. Csapatunk a következő felállásban képviselte iskolánkat:

- Komári Luca – történelem       

- Taracközi Kinga – magyar irodalom

- Nagy Vivien – angol

- Mándrik Alex András – földrajz

- Kis Ferenc – informatika.

     Mindannyian a hatodik évfolyam diákjai. A döntőt két írásos elődöntő előzte meg, melynek feladatait is szorgalmasan elkészítették. Majd a döntő következett, amelyen a legjobb eredményt elért 7 csapat mérhette össze tudását, kreativitását. Csapatunk az Al Borack nevet választotta magának, így hívták gróf Széchenyi István lovát. Kézzel rajzoltuk kitűzőinket is, melyen a Széchenyi család címere volt látható. Már az elejétől nagyon jó hangulatban telt a felkészülésünk.

     A szervezők beugró feladatokat is osztottak előre, melynek bemutatásával indult a verseny. Majd a villámkérdések megválaszolása után, tantárgyanként külön több szálon folytatódott tovább. Lelkes csapatunk minden tagja, odaadással küzdött. Rengeteg ismerettel bővültünk, már az elődöntők során is, és nem volt ez másképp a döntőben sem. Vidám hangulatú délelőtt volt, melyen mindenki jól érezhette magát, megmutathatta tudását, rátermettségét. Már delelőre járt mikor az eredményhirdetés következett. Gimnáziumunk a második helyen végzett. Nagyon szép ajándékokkal és élményekkel térhettünk haza. Szívből gratulálok a diákoknak, külön köszönet a felkészítő tanároknak a tantárgyakból, valamint lelkes kollégáimnak, akik segítettek abban, hogy minden kellék, utazás és ottlétünk megvalósulhasson.

 

                                                                                        Nedbál Klára, a csapat vezetője

 

 

 

 

 

Megosztás

Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.