A nyíregyházai Bencs Villában a magyar költészet napja előtt került sor a hagyományos Határtalanul magyarul szavalóversenyre, melyen a villa rendezvényszervezője, Orémusz Maja meghívására minden évben kárpátaljai diákok is részt vehetnek. A lélekemelő hangulatú rendezvény életre szóló élményekkel gazdagítja a résztvevőket, mert a legapróbb részletekre is kiterjedő alapos szervezésnek köszönhetően a versenyzők, felkészítő és kísérő tanáraik, a zsűritagok és az érdeklődő közönség mind-mind egy összetartó család tagjainak érezhetik magukat a költészet és a szeretet jegyében. Idén a középiskolás korosztály számára meghirdetett szavalóversenyen Jánosi Terézia tanárnő kíséretében három diák képviselte a Bethlen-gimnáziumot, s mindhárman szép sikerrel tértek haza: Oroszi József Álmos (V.A oszt.) első helyezést nyert, Majoros Alexandra (VII.A) második helyezett lett, Korolovics Enikő (V.B) pedig különdíjas. A támogatók jóvoltából nemcsak a győztesek, hanem minden résztvevő ajándékokkal térhetett haza. A kárpátaljai versenyzők Orémusz Maja szervezésének köszönhetően ellátogattak a Nyíregyházai Móricz Zsigmond Színházba, ahol a kulisszák mögé is bepillanthattak.

article source

  http://primepackindia.com/map

  http://edsring.com.au/map

  just click for source

http://injectdesign.co.nz/map

Néhány nappal később három gimnazista Kazincbarcikán vett részt a 21. alkalommal megrendezett Egressy Béni Nemzetközi Szavalóversenyen, melynek fő szervezője, lelke Dienes Mária, a Kazincbarcikai Egyesületek Fórumának vezetője. Az idei versenyre 131 1–12. évfolyamos vers- és prózamondó diák érkezett – közülük 91 a Magyarország határon túli régiókból –, akiket a rangos nemzetközi zsűri öt korcsoportban értékelt. A beregszászi gimnazisták és kísérő tanáruk a nyíregyházán élő Aranyosi István, a Gyermekek a Falvakért Alapítvány vezetője támogatásának köszönhetően juthattak el a versenyre, ahol szintén eredményesen szerepeltek: Jakab Dániel (IV.C) második helyezett lett korcsoportjában, Kopasz Sára (II.B) különdíjat nyert, és Halász Emília Erzsébet (III.B) is dicséretes teljesítményt nyújtott. A megmérettetésen túl igazán maradandó élmény volt az a családias, szeretetteljes légkör, amelyet a szervezők fáradhatatlan munkája teremtett. A másnapi hazautazás során Aranyosi István jóvoltából a gimnazisták rövid városnéző körutat tettek Miskolcon.

link Köszönet illeti mindazokat, akik lehetőséget teremtenek fiataljainknak, hogy tehetségüket kibontakoztassák, megmutathassák az értő közönségnek és maradandó élményekkel gazdagodjanak.

Riskó Márta

 

Gimnazisták sikerei Magyarországon