http://captaincocreation.com/map Január 20-án este kollégistáinknak lehetőségük nyílt részt venni egy csodás irodalmi esten, melyen Torma Mária, Radnóti- és Latinovits-díjas előadó és Cserna Csaba, a Magyar Kultúra Lovagja voltak az előadók.

visit web page

check this out  

http://casadascapotas.com/?map  

http://schroederkennel.com/?map  

more info  

 

 

A „Himnusz haza” című műsorban a művészek magyar írók és költők műveit keltették életre. Verses összeállításukban a letűnt századok és a mai kor költőinek hazafias, a magyarság értékeit bemutató alkotásait vonultatták fel. Bámulattal néztük és hallgattuk, hogy az előadók milyen átéléssel adták elő, többek között József Attila, Ady Endre, Sütő András, Zrínyi Miklós és Kosztolányi Dezső verseit.

Január 21-én pedig tanintézményünk 5., 6. és 7. osztályos diákjai tekinthették meg Torma Mária pódiumműsorát Ady Endre műveiből „Életet és hitet üzen egy halott” címmel.

Az előadók nem használtak semmilyen segédeszközt vagy kelléket, ennek ellenére megelevenítették a vers hangulatát, történetét.  Bizton állíthatjuk, hogy mindenki szívét megérintették. Nekik hála mindnyájan feltöltődhettünk, kiszakadhattunk egy órára a szürke hétköznapokból és a képzeletünk messzire szárnyalhatott.

Hatalmas tapssal háláltuk meg előadóinknak a kivételes élményt. Rendkívül hálásak vagyunk, hatalmas lelkesedéssel és bizakodással várjuk a legközelebbi alkalmat, amikor ismét részesei lehetünk Torma Mária és Cserna Csaba művészetének.

 

 

Megosztás

A művészet kiragad a szürke hétköznapokból