A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát source.

2016. január 21-én a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet az Európa–Magyar Házban méltatta a magyar kultúra napját, melyre gimnáziumunk 6. A osztálya is meghívást kapott click the following article.

A rendezvény megnyitásaként nemzeti imánk csendült fel egy középiskolás diáklány ajkáról, majd a magyar nyelvről, annak szépségeiről hallhattunk idézetek formájában. Ezt követően Csobolya József helytörténész és Pomogáts Béla irodalomtörténész a környező nemzetek himnuszairól tartott előadást. A rendezvény keretén belül átadták a KMMI ide elismeréseit, a tehetséggondozási pályázat díjait valamint ismertették a 2016-os év kulturális évfordulóit. Az ünnepség közben az AccordMelody harmonikaegyüttes és a BorzsaVári zenekar dallamait hallgathattuk. A megemlékezés állófogadással ért véget click here.

A magyar kultúra napját méltattuk