A Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban minden évben nagy esemény az elsőéves diákok felavatása, a „verébavatás” http://axischiropractic.com.au/map.

article source

A 2015-2016-os tanévben 60 gimnazista készült lázas izgalommal erre a napra, mert ekkor válnak tanintézményünk teljes jogú tagjaivá, itt kell bebizonyítaniuk, hogy valóban rátermettek a gimnazista címre. Szülők és tanárok sokasága gyűlt össze, hogy elsőseinkkel együtt ünnepeljenek article source.

source Az ünnepséget Szabó Árpád, a gimnázium igazgatója nyitotta meg, köszöntötte a szülőket, tanárokat, diákokat, s főképpen a "verebeket". Annak a reményének adott hangot, hogy a gimnázium "nagy családjába" teljes jogú bebocsátást nyerő elsősök az elkövetkezendő időben példás magaviseletükkel és kimagasló tanulmányi eredményeikkel tűnnek majd ki az itt eltöltött évek alatt.

article source

here A hivatalos részt követően az elsősök vették birtokukba a színpadot, hogy bemutassák ünnepi műsorukat. Elsőként tánccsoportunk bemutatkozó számát tekinthettük meg. Ezt követően a versek és zene csodálatos világába kalauzoltak el minket. Mivel a szülőföld szeretetét, népi kultúránk ápolását is fontosnak tartják, ezért magyar néptánccal is készültek elsőseink a mai  napra

.

Úgy tartja a közvélemény, hogy a gyerekek a végletekig őszinték. Ami a szívükön, az a szájukon. Leginkább felnőttek szeretnének lenni, mert úgy gondolják, hogy a felnőtteknek mindent szabad.

Műsoruk záró akkordjaként egy színdarab segítségével a gyermekvilág birodalmába repítették a közönséget, megfogalmazva mindazokat a dolgokat, amelyek saját életükről és vágyaikról szólnak. A színdarabot Vass Magdolna, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház színésznője állította színpadra.

A vidám percek után az elsősök fogadalomtétele következett, majd osztályfőnökeik, Erdélyi Éva és Márkus Julianna ünnepélyes keretek között átadták a gimnázium címerével ellátott, összetartozásunkat jelképező nyakkendőket.

 

 

 

 

 

 

Megosztás

Verébavató 2015