click the following article 2015. április 11-én 9. alkalommal került sor a Kettős törzsű tölgy újra sarjad elnevezésű nemzetközi történelemvetélkedőre, amelynek döntőjében – három internetes forduló után – a gimnáziumunk csapata is részt vehetett. A csapat tagjai Gönczy Anna, Lőcsei Gyula, Birta Bernadett és Majoros Alexandra voltak, a 6.A osztályból.

article source A versenyt a budapesti Petőfi Sándor Gimnáziumában szervezték meg, ahol 7 csapat vetélkedett. Ebből – velünk együtt – kettő határon túli volt.

http://dondrummstudios.com/map Az utazás és a vonaton való ismétlés fáradalmait kipihenve, kissé izgulva érkeztünk meg szombat reggel a helyszínre. Még Nedbál Klára tanárnő ellátott minket pár utolsó, jó tanáccsal, majd belevágtunk a tizennégyféle feladattípus megoldásába. A verseny négy órán keresztül tartott, de a folyamatosan érkező feladatok mellett, az idő repült, és nekünk fel sem tűnt. Voltak, amelyek könnyen, és olyanok is, amelyek nehezebben mentek, de minden feladaton keményen dolgoztunk.

A pontösszegzés közben a zsűrivel együtt számolgattunk a helyes válaszainkat. Igaz, a versenyt a helyi csapat nyerte, de mi a saját munkákból gyümölcsöző 5. helynek is örültünk http://harusalon.com/?map.

source A megmérettetés után ebéddel vártak minket, majd a nyereményünkkel a kezünkben visszaindultunk a szálláshelyre.

Pakolózás és ruhaváltás után jött a nap már rég várt része, a városnézés. Szinte minden kívánságunk teljesült a helyválasztással kapcsolatban. Nézelődtünk, fotózkodtunk, és a fagyizás sem maradhatott el. Estefelé elégedetten mondtuk Klára tanárnőnek, hogy ez egy jó nap volt visit web page.

A hazafelé vezető út gyorsan és könnyen telt. Bár nem igazán akartuk, hogy ez az élvezetes hétvége véget érjen, mégis örömmel mentünk haza kipihenni, és elmesélni a történteket.

Ez alatt az út alatt, kiszakadva a mindennapokból, tanulhattunk és szórakozhattunk is. Ha lehetséges, jövőre is szívesen részt veszünk.

                                                                                                              Majoros Alexandra
                                                                                                                  
  VI. A osztály

Megosztás

Nemzetközi történelemvetélkedő