MesterM díjat kapott Homa György

2010-benmol.hu a MOL létrehozta a MesterM-díjat, hogy elismerje a középiskolai kémia, fizika és matematika tanárok munkáját. Az idei évi, immár ötödik díjkiosztón Homa György, iskolánk informatika tanára különdíjat vehetett át.

 

A díjra egykori tanítványaik jelölik középiskolai tanáraikat. Homa Györgyöt a 2003–2011-es évfolyam diákja, Kohut Gergely jelölte, majd ő is adta át azt neki Budapesten ünnepélyes keretek között.

Homa György 1997 óta tagja a gimnázium tantestületének. Odaadó munkájának köszönhetően iskolánkban az informatika oktatása emelt szinten történik. Az órán megszerzett ismereteiket egy informatikai laborban bővíthetik a diákok, ahol a különböző eszközök tervezése, létrehozása és konfigurálása közben a fizika világába is betekinthetnek. Diákjai számos versenyen bizonyítottak járási, területi és országos szinten egyaránt.

Óráin a tananyag átadása közben olyan légkört teremt, melyben a diákok nemcsak elsajátíthatják az ismereteket, hanem eközben meg is szerethetik azt, amit tanulnak. Ez a továbbtanulás tekintetében is nagyban befolyásolja őket a későbbiekben. A gimnáziumból kikerülve sokan választanak informatikai szakirányt magyarországi és ukrajnai felsőoktatási intézményekben.

Ezúton szeretnénk gratulálni az elismeréshez, és további eredményes munkát kívánni a gimnázium tanári karának nevében is!

Jakab Géza
informatikatanár

Megosztás