read article A szalagavató minden végzős számára olyan esemény, amelyre évekkel később is szívesen gondol vissza. Életünk tengerén hajózva ugyanis ki-ki mást keres a távolban. Sikert, szerelmet, pénzt, dicsőséget, kiteljesedést, önmegvalósítást, kalandot és izgalmat vagy éppen állandóságot és békét… Az út mindenképp hosszú e célok eléréséig, és nem lehet egyvégtében megtenni.

A Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium olyan sziget, amely a megpróbáltatások előtt és közben menedékként szolgál az itt tanulók számára, s az elcsépelt mondat, mely szerint az iskola a második otthonunk, nálunk valós értelmet nyer. Ha az ember visszatekint a gimnáziumi éveire, átjárja egyfajta nyugalom - de nem az unalmas fajtából. Ez a sziget ugyanis rengeteg kalandot és kihívást is jelent egyben. Nevetés, nemes versengés, a kudarcok leküzdése, tréfák és szabadság – mind fellelhető click here.

click at this page Október 2-án a Beregszászi Művelődési Ház színpadán felsorakoztak tanulóink közül a „nagyok”, hogy emléket állítsanak az itt eltöltött éveknek, és utoljára, együtt megmutassák, hogy milyen értékekkel gazdagodtak gimnáziumi útjuk során.

Az ünnepség Szabó Árpád igazgató úr köszöntőjével kezdődött, amiben arra bíztatta a diákokat, hogy küzdjenek, soha ne adják fel, mert mindig van követendő példa, nincs elveszett helyzet. Eredményes munkával pedig a siker elkerülhetetlen article source.

visit web page Rendezvényünk egyik legmeghatóbb pillanatai közé tartozott, amikor a negyven gimnazista egyenként járult osztályfőnökeik elé, hogy szívük fölé tűzhessék a reményt jelképező zöld szalagot. Ezt követően a jelenlegi és korábbi osztályfőnökök kedves, bíztató szavai következtek, melyekben felidézték a közös emlékeket és felvértezték diákjaikat az előttük álló nagy próbatételekre.

Az ünnepelteket köszöntötte Faragó László konzul úr, a Beregszászi Magyar Konzulátus képviseletében, Zán-Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke, Zubánics László, az Ungvári Nemzeti Egyetem Magyar Karának dékánhelyettese, valamint Faragó László, Gyöngyös város nyugalmazott polgármestere here.

A Mosonmagyaróvári Önkormányzat kezdeményezésére, később dr. Nagy István államtitkár úr jóvoltából gimnáziumunkban minden évben átadásra kerül az év tanára és az év diákja megtisztelő cím, melyet az elmúlt tanév eredményei alapján Szabó Éva, magyar szakos tanárnő és Nagy Beatrix, 7. A osztályos gimnazista vehetett át.

A tanári kar dallal köszöntötte a diákokat, a fiatalok pedig színvonalas zenés-irodalmi műsorral készültek, mely a haza, az anyanyelv, a hit, a szeretet, a barátság, a becsület, a cél, és a család fogalmai köré szerveződött.

A hagyományokhoz híven szalagavató ünnepségünk az idén is a végzősök táncával ért véget.

 

Megosztás

Szalagavató 2015