http://bennetttrimtabs.com/map 2015. október 9-én „Sóstó-Sóstóhegyi Ciripelő” címmel versenyt hirdettek meg Nyíregyházán általános iskolás gyerekek részére, melyen gimnáziumunk két növendéke, Kopasz Sára és Bozdi Nikolett is részt vehetett.

just click for source A legjobb eredményt elérők közül kilenc fő egy három napos székelyföldi kiránduláson vehetett részt. Kopasz Sára 2. B osztályos tanulónk első helyezést ért el versmondás kategóriában. Dalmay Árpád és a Beregszászért Alapítvány jóvoltából azonban mindkét diákunk és kísérő tanáruk is részt vehetett az utazáson.

http://blackstonewilliams.com/map A kirándulás legemlékezetesebb pillanatai

http://baalshemtov.com/map

here Péntek reggel már a korai órákban elindultunk. Hosszú utunk során néhány erdélyi nevezetességet is megtekintettünk. Látogatást tettünk Kolozsvárra, majd a következő megállónk Válaszúton, Wass Albert szülőfalujában volt. Itt a Kallós Zoltán Néprajzi Múzeumban Erdély hagyományaival, népcsoportjaival, és népviseleteivel ismerkedtünk meg. Innen már Szentegyháza felé vettük az irányt szálláshelyünkre,  a Múzeum Szállóba.

http://seo.jahaniha.ir/map A szombati napunk túrázással telt. Traktoros kirándulással indultunk a Hargita-hegység tetejére, megismertük a terület földrajzi viszonyait és lakóinak életét. Az utolsó pár száz métert sétálva tettük meg a Hargita-hegy csúcsáig, ahol pompás kilátásban volt részünk. Felemelő érzés töltött el bennünket a csúcson lévő kopjafa erdőben sétálva.

 

 

 

A délutáni órákban értünk vissza szálláshelyünkre. Az este folyamán sor került egy ünnepélyes gála műsorra, ahol  újra megmérettették magukat diákjaink a helyi tehetségekkel. A verseny három kategóriában zajlott: szavalat, népzene és mesemondás. Itt újabb sikereket értek el diákjaink,  Kopasz Sára harmadik helyezést,  Bozdi Nikolett pedig különdíjat nyert.

  

Hazaindulásunk előtt ellátogathattunk a helyi kalandparkba, majd megálltunk Korondon, Erdély leghíresebb kézműves falvában, ahol számtalan csodálatos népművészeti tárgyat láthattunk.

Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik jóvoltából részt vehettünk ezen a kiránduláson, melyen életre szóló élményekkel gazdagodhattunk.

Vass Zsuzsanna

 

Megosztás

Sóstó-Sóstóhegyi Ciripelő