Simonyi Zsigmond helyesírási verseny

Május 24-én gyönyörű reggelre ébredtünk. Ugyanis ezen a napon került megrendezésre a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntője, amelynek a budapesti ELTE BTK adott otthont. A versenyen gimnáziumunk három tanulója vehetett részt, akik már az ungvári fordulón is helyt álltak: Radvánszky Ágoston (1.B), Demkó Ferenc (2.A) és Belovics Alexandra (3.B).

A vetélkedő 10:00 órakor vette kezdetét. A diákok korosztályuknak megfelelően különböző termekben írhatták meg a tollbamondást, majd dolgozhatták ki a feladatlapokat. A nem könnyű munka után jöhetett a pihenés. A vetélkedő minden résztvevője meghívást kapott a budapesti Nemzeti Múzeumba. A múzeumi látogatás során megismerkedhettünk Magyarország történelmével, kultúrájával, valamint a tudomány fejlődésével. A szervezők, hogy játékossá tegyék a látogatást múzeumi totót készítettek a versenyzők számára, amelynek végén apró ajándékkal leptek meg minden résztvevőt. Akik azonban nem szerettek volna a múzeumba jönni, azok egy ELTE-kvízzel tölthették el az időt.

Ez alatt az idő alatt a zsűri értékelte a megoldott feladatlapokat. A programok végeztével következett az ünnepélyes eredményhirdetés. Senki sem távozott üres kézzel, hiszen az ott lévők már mind nyertek.

A verseny során rengeteg tapasztalattal és élménnyel gazdagodhattunk, valamint fejleszthettük a helyesírásunkat.

Belovics Alexandra
III.B osztály

Megosztás