A Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet (KMMI), a Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége (MÉKK), a Somi Általános Iskola tantestülete, valamint a Somi Irodalmárok Emlékmúzeuma 2015. november 13-án Sütő Kálmán és Kecskés Béla, a kárpátaljai magyar irodalom kiemelkedő alkotói emlékére szavalóversenyt rendeztek a két költő szülőfalujában, Somban. Ezen az eseményen tanintézményünk hét növendéke is megmérette magát.

A jelentkezők három korcsoportban indulhattak: 1-3. osztályos, 4-6. osztályos és 7-9. osztályos kategóriákban http://ayurvedayogavilla.com/map.

A verseny két fordulóban zajlott. Az elsőben kárpátaljai költőktől származó szabadon választott művek hangoztak el. A zsűri elbírálása alapján a második fordulóba minden korcsoportból tíz gyerek juthatott tovább, ahol a Kecskés Béla és Sütő Kálmán tollából származó kötelező verseket adták elő a versenyzők. A továbbjutók között volt gimnáziumunk öt növendéke: Bihari Beáta 2.A, Taracközi Mirjám 2.B, Hladonik Orsolya 2.B, Halász Emília Erzsébet 3.B valamint Grica Eszter 5.B osztályos tanuló. please click for source

http://jessicapaviluk.com/map A végső eredményhirdetésen tanintézményünk egy második helyezéssel és két különdíjas hellyel lett gazdagabb. A 2. korcsoportban Hladonik Orsolya különdíjjal, 3. korcsoportban Halász Emília Erzsébet második helyezéssel, Grica Eszter pedig egy különdíjjal térhetett haza. A döntős helyezettek a KMMI okleveleit és könyvjutalmát vehették át. Gratulálunk növendékeinknek!

  this web page

  source

  continue reading

Megosztás

Kecskés Béla és Sütő Kálmán szavalóverseny