check this out A Köz-Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében került megrendezésre a Kárpát-medencei Diákönkormányzatok Találkozója Nyíregyházán.

click at this page

A tanévkezdést követően a nyíregyházi Köz-Pont Ifjúsági Egyesület jóvoltából gimnáziumunk jelenlegi diákönkormányzatának egyik tagja Taracközi Kinga, illetve egyik tanára Vass Zsuzsanna szeptember 10-12 között egy hétvégét töltött Nyíregyházán. Utazásuk célja az októberi diákönkormányzati továbbképzés előkészítése volt. Az itt töltött idő alatt megtervezték az egész hét programját, amelynek fő célja a csapatépítés és az önkéntesség volt visit web page.

please click for source A találkozó 2015. október 23-án kezdődött és október 30-án ért véget. Megérkezésünkkor hatalmas szeretettel és izgalommal fogadtak bennünket. Ezt követte a közös ismerkedés és „jégtörés”, amit érdekes játékok segítettek elő. Ekkor történt meg a szekciókra való bontás is, amely a közös munka hatékonyságát segítette elő.

http://bagherzadi.com/map

Szombati napunkat a városházán kezdtük, ahol megtörtént a hivatalos megnyitó és bemutatták az Erasmus+ és az EVS programját is. Majd amikor visszatértünk a kollégiumba, megkezdődött az első szekció ülésünk, ahol a héttel kapcsolatos félelmeinkről, elvárásainkról beszélgettünk. A napunkat egy börzével zártuk, ahol minden Kárpát-medencei diákönkormányzat bemutatkozott, ismertetve munkájukat és eredményeiket. Az est további részében a páterben és a hallban ismerkedhettünk, beszélgethettünk közös teázások és kávézások közepette.

Vasárnap végre munkához láttunk, amikor áttárgyaltuk az előző nap programját, jobban átlátva ezzel egymás DÖK rendszerét. Majd elkezdtük kompetenciáink, készségeink közös fejlesztését tapasztalataink átadásával, gyakorlatokkal, feladatokkal. Esti programként „városbújócska” várt ránk, melyet szekciónként kellett teljesíteni click to see more.

A hétfő reggelt már nagyon sokan vártuk, hiszen egy igazán érdekes és mindannyiunkat megmozgató feladat várt ránk: az önkénteskedés. Ezt pedig nem máshol tehettük meg, mint a Nyíregyházi Vadasparkban. Persze a munka közben körbejárhattuk a vadasparkot, sőt még egy fóka showt is megtekinthettünk. Ám a hétfői napunk ezzel még nem ért véget. Délben egy pódiumbeszélgetésen vehettünk részt, ahol cégek HR vezetői voltak jelen, és beszéltek nekünk a multi cégek irányításáról, marketingről és egyéb hasznos dolgokról, amik segítenek a pályaválasztásunkban. A szekciókon feldolgoztuk a napi programunkat, beszélgettünk az önkéntességről, a csapatépítésről. Hétfő este ismét megmozgattak bennünket. A „Játék határok nélkül” nevet kapta programunk. A régiók ügyességüket és tudásukat mérhették itt össze.

Keddi napunk teljesen a pihenés jegyében telt. Délelőtt a nyírbátori várkastélyt és panoptikumot tekintettük meg. Délután a nyírbátori élményfürdőbe mentünk, ahol mindenki kiélvezhette a pihenést.  Visszatértünkkor teaház, kávésarok, babzsákok és társasjátékok biztosították a további jó szórakozást.

Szerdán szekcióval kezdtünk, ahol ezúttal a DÖK kereteiről, rendezvények szervezéséről és új programok összeállításáról volt szó. Délben „World café” név alatt egy különleges kávézó várt ránk, ahol az egyetlen vendégek mi voltunk és kötelező volt az adott témákról való társalgással kitölteni időnket, ezáltal is jobban épültünk, tapasztalatokat cseréltünk és még jobban össze ismerkedtünk. Este ellátogatott hozzánk néhány EVS-es önkéntes, akik Olaszországból, Grúziából, Németországból, Franciaországból és Oroszországból érkeztek. Lehetőségünk volt velük beszélgetni és megismerni a munkájukat

Csütörtöki napunk egyetlen programra épült, mégpedig a FLASH MOB-ra. Délelőtt begyakoroltuk és alig vártuk, hogy délután élesben is megcsinálhassuk. Ahhoz hogy ez sikeres legyen, azt a feladatot kaptuk, hogy szólítsunk le minél több járókelőt és vonjuk be őket is a szórakozásunkba. Ez a feladat segítségünkre szolgált abban, hogy készek legyünk bármilyen helyzetben talpraesettek lenni. Az utolsó közös estét  szórakozással töltöttük el.
Pénteken pedig eljött az nap, amit a legkevésbé vártunk: a hazautazás napja. A program hivatalos befejezés a Megyeházán történt meg. Természetesen nem maradt el a könnyes búcsú sem, és mindnyájan megígértük, hogy jövő éven újra találkozunk majd a következő KDT-n.

Összességében csodálatos és élményekkel teli hetet tölthettünk el együtt, ami nem csak szórakozással telt, hanem rengeteg tanulással is. Megismerhettük egy-egy diákönkormányzat tevékenységét, sok ötletet és tapasztalatot szereztünk.

Az itt eltöltött nyolc nap alatt mind szellemileg, mind lelkileg sok mindent kaptunk és sokat fejlődtünk. Ez a hét rávilágított a csapat, a szervezés, az összetartás és az együttműködés fontosságára egyaránt.

Svingola Genovéva

6.A osztályos tanuló 

 

Megosztás

Kárpát-medencei Diákönkormányzatok Találkozója Nyíregyházán