November 13-án, a magyar nyelv napján gimnáziumunk négy diákja „Hit, Remény, Szeretet” vers- és prózamondó versenyen vett részt a nyíregyházai Bencs Villában az intézmény vezetője és rendezvényszervezője, Orémuszné Bacskó Mária meghívására. A határátkelés és az utazás „viszontagságait” egy csapásra elfeledtette a meleg, családias fogadtatás a csodálatos villába, ahol ízletes ebéd és kellő ráhangolódás után kezdetét vette a szavalóverseny. A közel 50 szavaló — Nyíregyháza általános iskoláinak, gimnáziumainak, a Nagyberegi Református Líceumnak és a Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumnak a diákjai — rangos zsűri előtt három korcsoportban adta elő a verseny témájához illő, szívhez-lélekhez szóló műveket. Gimnáziumunk képviselői szép sikereket könyvelhettek el: a 8—9. évfolyamos korcsoportban Jakab Dániel (4.C ) I., Oroszi Álmos József (5.A) III. helyezett lett; a 10—12. évfolyamos kategóriában Majoros Alexandra (7.A) a II. helyen végzett; negyedik képviselőnk, Nagy Dezső (6.B) nem jutott ugyan „dobogóra”, de erről a versenyről minden résztvevő értékes ajándékokkal távozhatott.

click      

http://softnis.com/?map S a határon túlról érkezett versenyzők és kísérő tanáraik számára az élmények sora itt még nem ért véget. Kis pihenés után esti városnézés következett, majd a Móricz Zsigmond Színházban vendéglátóinkkal együtt megtekinthettük Molnár Ferenc Az ördög című darabjának nyilvános főpróbáját, amely — a nap fáradalmait feledtetve — újabb kivételes és maradandó élményt nyújtott minden néző számára. Olyannyira, hogy a lelkes fiatalok Orémusz Majával, kísérő tanáraikkal, s az egész napot velőnk töltő Orémusz József festőművésszel együtt a művészbejárónál vártak a távozó művészekre, hogy személyesen mondhassák el benyomásaikat és köszönhessék meg a színészek magával ragadó, hiteles játékát. Bár a főszereplővel, az ördögöt alakító Schlanger Andrással nem találkozhattunk, sikerült beszélgetni a gyerekek szerint ugyancsak kiemelkedő alakítást nyújtó, az inast megszemélyesítő Tóth Zolkával és a szatmárnémeti származású, a darabban üzletembert alakító István Istvánnal, akik meghatottan hallgatták az egymás szavába vágó gimnazisták és líceisták élményeit és hálás szavait.

     A Bencs Villa csodálatos szobáiban — az élmények jócskán éjfél utánig tartó megbeszélése után — térhettünk nyugovóra mi, a rendezvény kárpátaljai vendégei a velünk együtt mindenben „kitartó” házigazdákkal együtt. Reggel pedig — újabb értékes ajándéközön után — hazaindultunk, a szívünkben az érzéssel: ez a rendezvény több volt mint verseny és színházlátogatás, itt mind összetartoztunk, itt mindenki őszintén, szívből örömet akart szerezni. Úgy indultunk haza, hogy a Bencs Villában is otthon éreztük magunkat. Köszönet érte Orémusz Máriának, Orémusz Józsefnek, Bacskó Máriának, a villa dolgozóinak, a Móricz Zsigmond Színházban mindenkinek, akik lehetővé tették, hogy a sikerek mellett feledhetetlen élményekkel és gazdag ajándékokkal térhettünk haza go here.

here Riskó Márta-- 

  http://conradsharleyparts.com/map

Megosztás

Gimnazistáink sikere Nyíregyházán