Október 6-a a magyarok gyásznapja: e napon haltak hősi halált a magyar honvédtisztek, akiket az 1848—49-es szabadságharc leverése után, a harcban játszott szerepük miatt Aradon kivégeztek. A Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban, mint évről évre mindig, idén is megemlékező műsorral adóztunk az aradi tizenhárom emlékének click.

      Mára már hagyománnyá vált, hogy a negyedik évfolyamosok rövid előadásukkal bemutatják és közelebb hozzák a hallgatókhoz a hősi halottakat. Az idei megemlékezésen a tizenhárom aradi vértanú utolsó napjai, gondolatai, szeretteihez intézett utolsó szavai elevenedtek meg. A negyedikes gimnazisták komolyan és méltósággal jelenítették meg a magyar történelem mártírjait, hogy életük és tudatosan vállalt haláluk emléke ne merülhessen feledésbe, hogy bátorságuk, a szabadság és az igazság melletti kiállásuk példaként szolgálhasson a ma élő nemzedékek számára. click at this page

  click here

http://foiledrotten.com/map       A történelmi eseményeket és szabadságharcunk hőseit, vértanúit megidéző műsor előkészítésében a negyedik osztályok osztályfőnökei, magyartanárai és a szervező pedagógus irányították a gimnazisták munkáját. A műsor emlékezetes élmény volt a közönség, tanárok és diákok számára egyaránt.

  http://gingerrooms.com/map

Megosztás

Együtt emlékezünk