Új tanév kezdődik szerte az országban. Nem volt ez másképp a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium intézményében sem, ami 2015. szeptember 1-jén ünnepélyes keretek között ismét megnyitotta kapuit a tudásszomjtól áthatott, tanulni vágyó gyerekek előtt here.

article source Az ünnepséget Oroszi Álmos 5.A osztályos gimnazista nyitotta meg, Majtényi Erik: Iskolanyitáskor című versével. Az idén, tanintézményünk hagyományaihoz híven, 60 elsős gimnazista léphetett át azon a bizonyos székely kapun, ami már évek óta iskolánk udvarát ékesíti. A félénk, kissé megilletődött kisdiákokat Alföldi Géza versével Kopasz Sára, másodikos gimnazista bátorította.

just click for source Ezt követően Szabó Árpád igazgató úr beszédében köszöntötte az egybegyűlteket. Megköszönte a szülőknek a bizalmat, amiért gimnáziumunkba íratták gyermekeiket. Biztosította őket, hogy a lehető legjobb döntést hozták, mert az itt érettségiző gimnazisták csaknem mindegyike felsőoktatási intézményben folytatja tanulmányait. Az elmúlt évben érettségizett gimnazisták közül nyolcan az Eötvös Loránd Tudományegyetemre, tizenketten a Debreceni Egyetemre, ketten Semmelweis Egyetemre, egy-egy diák a Szegedi Tudományegyetemre és a veszprémi Pannon Egyetemre nyertek felvételt. De folytatják tanulmányaikat még a Nyíregyházi Főiskolán, a Schola Europa Akadémián, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán és még sorolhatnánk.

Tanévnyitó ünnepségünket megtisztelte jelenlétével Huzinec Jurij, a Megyei Adminisztráció Gazdasági Főosztályának igazgató helyettese, Bozsik Béla, Magyarország Beregszászi Konzulátusának konzulja, Zán-Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke, Taraczközi Ferenc, a Beregszászi Református Egyház vezető lelkésze, Barna György, a Beregszászi Református Egyház Tanügyi Bizottságának elnöke, valamint Szoboszlai István, a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium Szülői Tanácsának elnöke http://kiranbedi.com/?map.

Végezetül a gimnázium diákjainak eredményes tanulást, jó osztályzatokat és vidámságokban gazdag tanévet, tanárainak sok-sok türelmet és szorgalmas diákokat kívántak az ünnepség műsorvezetői go here.

„Keresd az életben mindig a szépet, here

Ragadd meg azt, amit más nem vesz észre,

 S hidd el, ha sivár is néha az élet,

 Mindig találni benne valami szépet.”

(Goethe)

 

Megosztás

Becsengettek, avagy tanévnyitó ünnepség szerte az országban