Idén május 19-én került sor minden tanév legjobban várt eseményére, a BMG-napra. Tanáraink és diákönkormányzatunk ez évben egy kis ízelítőt adott a görög kultúra sokszínűségéből, és lehetőséget arra, hogy a gimnázium diákjai jobban megismerhessék az ókori görögök világát.

A nap kezdetén a diákok szemtanúi lehettek annak, amint az istenek harmadik nemzedéke átveszi az uralmat Bermagiümiosz fölött. Zeusz és Héra köszöntője után kezdetét vették a tanárok által vezényelt előadások. A tanulók korosztályuknak megfelelően érdekesebbnél érdekesebb dolgokat tanulhattak meg a görögökről, majd játékos vetélkedők tették még izgalmasabbá az időt, mely alatt újabb ismereteket szerezhettek.

A híres olimpiai játékok sem maradtak ki a napból, hiszen az előadások után az évfolyamok összemérhették ügyességüket az olimpiai versenyszámok alatt. Ennek egyik legélvezetesebb része az ételkóstolás volt, amely során jellegzetes görög ételeket ízlelhettek meg a jelentkezők, akik természetesen boldogan vállalták a feladatot.

Mindezek után került sor a tanárok és diákok között zajló műveltségi vetélkedőre, ahol mindenki izgatottan várta, vajon melyik csapat kerekedik fölül. A dobogós helyet az első diákcsapat s a két tanári csapat foglalta el.

Gimnáziumunk hagyományává vált már a minden évben lezajló dalverseny, ahol idén az 4.B osztály bizonyult a legjobbnak. Egymást váltották a kreatív és szórakoztató ötletek, szövegek, melyeknek sikerült mindannyiunk arcára mosolyt csalni. Az elhangzott dalok után a diákönkormányzat egy tánccal szórakoztatta a közönséget. Végül a végzős évfolyamnak köszönhetően nemcsak élményekkel gazdagodva, hanem jóllakva is térhettünk haza.

A záró program a szabadtéri diszkó volt, ahol mindannyian nagyon jól éreztük magunkat.

Úgy gondolom, ezzel a nappal mindenki csak gazdagabb lett. Mi, szervezők, tapasztalatban, hiszen kipróbálhattuk magunkat sok dologban, betekintést nyerhettünk abba, milyen egy nagyszabású esemény lebonyolítása, a résztvevők pedig élményekben. Reméljük, mindenki számára sok jó emléket hagyott ez a nap!

 

Nagy Vanessza
VI.B osztály

 

 

Megosztás

BMG-nap görög módra