Ismét megrendezésre került gimnáziumunkban a saját hagyományként teremtett BMG-nap, melyet idén a Diákönkormányzat (DÖK) tagjai szerveztek meg tanári irányítással és segítséggel.

Reggel a megszokott időben nem az első óra kezdetét jelezte a csengőszó, hanem megnyitó ünnepségre hívott, ahol mindenki megtudhatta, hogyan zajlik majd ez a rendkívüli  nap. Ezután senki sem lógathatta a lábát, hiszen programok sorozata következett. Az udvaron rendhagyó történelemóra folyt, ahol Kész Barnabás, a Salánki Hagyományőrző Kör vezetője, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanára jóvoltából a IV–VII.-es gimnazisták nemcsak bepillantást nyerhettek a magyar történelem letűnt korszakaiba a honfoglalástól kezdve, hanem saját kezükbe vehettek olyan tárgyakat, fegyvereket, amilyeneket eleink használtak. A legelszántabbak a gyakorlatban is kipróbálhatták az íjászkodást. Külön köszönetet mondunk  Nedbál Klára tanárnőnek, aki mindezt megszervezte.

Ez idő alatt az osztálytermekben az első három évfolyam diákjai számára földrajz szakos tanáraink: Fodor Georgina, Vass Zsuzsa és Bereczky Lóránt földrajzi érdekességekről tartottak vetítéssel egybekötött előadásokat, amelyek után a diákok a látottak alapján Maradj talpon!-vetélkedőn adhattak számot arról, milyen alaposan jegyezték meg a látottakat. Rövid szünet után a korcsoportok helyet cseréltek, hogy senki ne maradjon ki semmi jóból.

Mindeközben néhány konyhaművészetben is jeleskedő diák – Vaszkó Vera, Kocsis Marianna és File-Kovács Erika tanárnők irányítása alatt – az udvaron  főzte a finom babgulyást. A délelőtt hátralevő részében következett a legek versenye, ahol megtaláltuk a legháziasabb, a legszebben rajzoló, a leghosszabb hajú, a legjobb ritmusérzékkel, illetve emlékezőtehetséggel rendelkező diákokat. Ezzel párhuzamosan sportrendezvény is zajlott, ahol a diákok különböző sportjátékokon vettek részt, mint például ügyességi csapatverseny és kötélhúzás a fiúk és lányok, majd a párhuzamos osztályok között. Ezt a tanár–diák kötélhúzás, majd a kosárlabdameccs követte.

Rövid szünet után kezdetét vette a hagyományos osztálydalverseny. A nap a retró jegyében zajlott, ezért a DÖK eredeti stílusban is énekelt egy dalt. A versenyt a végzős osztály zárta, akik egy gyönyörű búcsúdallal készültek. A dalversenyt követően mindenki elvonult az osztályába elfogyasztani az ízletes ebédet, amit kedves szakácsaink készítettek nekünk. Ezt követte a délutáni táncház, ahol a Borzsa-Vári zenekar húzta a talpalávalót.  A napot retró diszkóval zárta a gimnázium, ahol tanárok és diákok együtt táncoltak és szórakoztak.

link Mihovics Nikoletta
VI.B osztály

http://adriamed.com/map

Megosztás

BMG-nap a retró jegyében