see more Iskolánk több iskolával is jó kapcsolatot ápol, így a Gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Középiskolával is, ahová idén is 6 tanuló és 1 tanár utazhatott el egy hétre, hogy megismerkedjenek az ottani oktatással és a várossal. Iskolánkat legutóbb a 6. évfolyam diákjai képviselték Marton Anikó tanárnő kíséretében.

http://kiranbedi.com/?map Péntek délelőtt 10 órakor indult el csapatunk a gimnáziumból. Az érkezésünket nagy örömmel fogadták, és mindenki a lehető legkedvesebben bánt velünk. Megismerkedtünk a középiskola igazgatójával, Benyovszky Péterrel, aki még aznap ebéd után körbe vezetett minket a városban.  

Másnap Faragó Lászlóval megnéztük a város nevezetesebb helyeit. Voltunk a Szent Bertalan-templom kincstárában, amely Magyarország egyik legjelentősebb egyházi kincstára. Itt található az ország legrégebbi ferences kolostori könyvtára is. Ezután ellátogattunk a Mátra Múzeumba, ahol egy 1949-ben Mártraderecskén előkerült mamut csontvázát nézhettük meg. Ezenkívül a múzeum még megismertette velünk Magyarország növény- és állatvilágát. A nap zárásaként pizzáztunk. A kollégiumba való visszatérés után megismerkedtünk a szerb vendégekkel, akik ugyanúgy, mint mi, látogatóba érkeztek az iskolába.  http://ccforp.org/map

this web page Vasárnap Benyovszky Péter igazgató úrral felmentünk a Kékestetőre, Magyarország legmagasabb pontjára, ahol gyönyörű látvány fogadott bennünket.  Az út nagy részét busszal tettük meg, de azért a túrázás sem maradt el. Miután kellőképpen elfáradtunk, elmentünk a közeli kalandparkba, ahol mindenféle érdekes dolgot csináltunk. Itt megebédeltünk, aztán visszamentünk a kollégiumba, de ezzel még nem lett vége a napunknak. Este ellátogattunk a római katolikus templomba egy misére.

Ahogy eljött a hétfő, megkezdődött az iskola. Első órán Hevér Tibor tanár úr körbevezetett minket az iskolában, majd a többi órán részt vettünk, megfigyelve a tanítási módszereket, és barátkoztunk az ottani diákokkal. Kaptunk egy órarendet, hogy tudjuk, mikor hová kell mennünk. Eleinte nehezen ment a tájékozódás, de a végére belejöttünk, és mint az ottani diákok, úgy járkáltunk a folyosókon.    here

Kedden az igazgató úrral elmentünk Egerbe. Megnéztük a várost, az egri várat, amely nagy élményt jelentett, valamint benéztünk egy marcipán múzeumba http://villakizlanova.com/map.

Csütörtökön délben az óráink után hazaindultunk. Nagyon megszerettük az iskolát, a várost, és sok barátot szereztünk. Nagyon örülünk, hogy eljuthattunk! Köszönjük a lehetőséget, házigazdáink meghívását és vendégszeretetét! Reméljük, lesz még alkalmunk újra ellátogatni Gyöngyösre!

 

Elek Krisztina 
VI. A osztály

 

Megosztás

1 hét Gyöngyösön